Основа філейної в'язання

Основа філейної в'язання гачок

Основу філейної в'язання становить сітка, виконана з повітряних петель і стовпчиків з накидом, а тому ця техніка доступна Шляхом заповнення окремих порожніх клітин стовпчиками вив'язуються візерунок. Малюнок може бути утворений за допомогою інверсії (з порожніх клітин на заповненому тлі). Найпоширеніший спосіб в'язання філейної сітки - стовпчик з 1 накидом і 2 повітряні петлі між ними.

Також можуть в'язатися сітки інших розмірів в залежності від розмірів виробу. Для того щоб виріб було виконано акуратно необхідно вводити гачок у верхню частину стовпчика, а не під 2 кіски нижнього ряду. Філейне в'язання повинне зберігати свою щільність і тому потрібно стежити, щоб не було розтягнутих петель і бовтаються стовпчиків.

Щоб уникнути розтягування вироби можна взяти гачок на розмір менше, ніж передбачено для пряжі такої ж товщини. Для філейної в'язання підійдуть будь-які нитки. Зазвичай для в'язання скатертин, покривал, фіранок використовуються товсті нитки, для серветок тонкі. Філейне в'язання двостороннє і виконується з петлями повороту.

Існує кілька правил, за якими стовпчики замінюються петлями підйому. - 1 стовпчики з 3-ма накидами замінюється 5 повітряних петлями. При відступі від цього правила кількість петель буде вказано в схемі до опису моделі виробу. Додаток однієї незаповненою клітини.

В кінці ряду додають наступним чином: за останнім стовпчиком з накидом в'яжеться 2 повітряних петлі і стовпчик з 3 накидами, гачок вводиться в те ж місце, що і останній стовпчик з накидом. Додаток 2-х і більше незаповнених клітин.

Основа філейної в'язання накидВ кінці ряду додається наступним чином: за останнім стовпчиком з накидом в'яжеться 2 в.п., потім ст. з 3 / н в те ж місце, що і останній стовпчик с / н, потім знову робимо 2 в.п. і в'яжемо ст. з 3 / н, причому гачок вводимо в середину попереднього стовпчика. Таким чином, можна додати скільки завгодно петель. Зменшення однієї клітини в кінці ряду: просто не пров'язуємо останню клітку. За матеріалами my-vyazanie.ru

гачок, філейне в'язання, для в'язання, накид