Філейне в'язання гачком

Філейної в'язання гачком дуже популярно і доступно навіть новачкам.         Полотно, пов'язане в техніці філе, - це просто чергування порожніх і заповнених клітинок-квадратиків.  У техніці філе можна пов'язати декоративні серветки, шторки, скатертини, фіранки.         Оригінальна філейне мереживо з фестонами по краях ідеально прикрасить стильну модель одягу.

У філейної техніці можна виконати ажурні хустки, кофти, шалі, палантини. Якщо при в'язанні використовувати         тонкі нитки, моделі будуть особливо елегантними.  Основою філейної в'язання є сітка, виконана з стовпчиків і повітряних петель, одночасно         шляхом заповнення окремих клітин стовпчиками вив'язуються візерунок.  Зазвичай філейні візерунки виконуються нитками одного кольору.

Можна використовувати нитки різних кольорів,         що підкреслює кордон між візерунком і сіткою і більше схоже на вишивання хрестиком.         Ця робота більш копітка і зажадає більше терпіння і навичок.  При філейної в'язання використовують декілька варіантів сітки та її заповнення.         Найбільш часто застосовується сітка, пов'язана стовпчиками з одним накидом, між стовпчиками - дві повітряні петлі.

Заповнення квадратика - двома стовпчиками з накидом.  Іноді філейна сітка в'яжеться стовпчиками з двома         накидами і трьома повітряними петлями між ними (використовується у великих виробах).         Рідше виконується дрібна сітка, в якій стовпчики з накидом відокремлюються тільки однієї повітряної петлею.

Для збереження рівних рядів візерунка, необхідно вводити стовпчики нового ряду в середину верху стовпчика попереднього ряду,         а не під повітряну петлю. Філейної в'язання гачком гачокКрім того, філейне в'язання повинно бути щільним: треба уникати витягнутих стовпчиків         або розтягнутих повітряних петель. Щоб не було таких недоліків, можна вибрати гачок на пів розміру менший,         ніж при інших видах в'язання з такої ж пряжі.

Для філейної в'язання допустимо використовувати двоколірні схеми для вишивання хрестиком.         При використанні таких схем необхідно враховувати різницю в розмірі вишитих і пов'язаних квадратиків.  Кількість повітряних петель початковій ланцюжка можна розрахувати: три повітряні петлі для кожної         клітинки + одна повітряна петля для крайнього стовпчика + три повітряні петлі підйому замість крайнього         стовпчика першого ряду. Якщо схема, яку Ви використовуєте, починається із заповненою клітини,         то перший стовпчик з накидом виконується в четверту повітряну петлю від гачка, а якщо з порожньою - у шосту. За матеріалами maxilee.by.ru

філейне в'язання, в'язання гачком, гачок, в'язання гачком, ажурний, накид