В'язання на спицях жакета

Використовуємо п'ять коротких         спиць або одну кільцеву спицю; набирати         початкові петлі можна будь-яким з даних         способів. Коло утворюється         пров'язування першого ряду. В'язання на спицях жакета спицяЯкщо по         колі виконаються панчішний візерунок, у         якому на лицьовій (зовнішньої) стороні         тільки лицьові петлі, всі ряди в'яжемо         лицьовими.

Якщо ми хочемо в'язати по колу         візерунки на основі схем, парні ряди в         схемах треба в'язати так, щоб         збереглася структура візерунка.  Тобто         петлі, які при виконанні візерунка на         двох спицях треба в'язати за схемою в         парному ряду лицьовими, при в'язанні по         колі виконуються виворітними і         навпаки.

Але, як тільки в'язання по         колі буде розірвано, і в декількох         рядах ми повертаємося назад (наприклад,         при в'язанні по колу треба в         певному місці оформити розріз для         блискавки на пуловері з рукавами реглан),         це буде вже не в'язання по колу, а         звичайне в'язання, як на двох спицях. В         цьому випадку, виконуючи панчішну в'язку,         парні ряди (зворотний бік)         пров'язуємо виворітними петлями, а,         виконуючи візерунки на основі схем, парні         ряди (зворотний бік) в'яжемо по         схемами.

Що далі, після набору         петель початкового ряду  У певному сенсі ми         випереджаємо події, але отримання         певної інформації це         виправдовує.  Петлі початкового ряду,         набрані на спицю будь-яким з даних вище         способів початку, пров'язуємо в         Залежно від того, що саме ми,         власне кажучи, збираємося         виконувати.

Якщо ми будемо в'язати полички         і спинку жакета, які починаємо знизу         обробної смугою-гумкою, то в         першому ряду почнемо в'язати 1 лицьову, 1         виворітну або 2 лицьові, 2 виворітні.         Якщо починаємо панчішну в'язку, то перший         ряд і далі всі непарні ряди в'яжемо         лицьовими петлями, а парні -         виворітними.

У міру звернення до різних         узорам кількість різних операцій         буде зростати в залежності від         складності малюнка.  Тому, перш ніж         перейти від набору петель початкового         ряду до в'язання, ми повинні познайомитися         з технікою виконання окремих         прийомів в'язання в тій         послідовності, в якій вони         даються в таблиці умовних позначень.

Спицю з набраними петлями         перекладемо з правої руки в ліву,         тримаємо її великим пальцем і середнім, а         вказівний палець з мізинцем її         злегка підтримують.  Вказівний         палець виконує функцію регулятора         щільності в'язання (якщо він натягне нитку,         петля виходить щільніше і навпаки). В         праву руку візьмемо іншу спицю;         тримаємо її великим і вказівним         пальцями, інші пальці спицю лише         злегка підтримують.  А тепер можемо         починати ... За матеріалами knitting-info.ru

схема, візерунок, петля, спиця