В'язані іграшки амігурумі

Амігурумі В'язання амігурумі японська традиція, закладена дорослими людьми для дітей. І ці  в'язані іграшки амігурумі були в радість не тільки малечі, а й їхнім батькам. А як же інакше! Адже вони такі милі!  В'язані іграшки амігурумі це зазвичай або звірятка, або істоти хоча б трохи схожі на людину, або мають щось спільне з ним. Така вже традиція.

Навіть якщо іграшка, пов'язана майстром  амігурумі, не є ні тваринам, ні людиною, це обов'язково буде одухотворений предмет. В'язані іграшки амігурумі в'язання гачкомНайчастіше натхненність виражається в наявності очей або кінцівок, як у людини.  В'язання амігурумі подарувало світу сотні і тисячі унікальних ведмедиків, зайців та інших відомих і не відомих в'язаних тварин, які зігрівають своєю присутністю душі дітей.

Класичні в'язані іграшки амігурумі відрізняються маленьким розміром і високим ступенем м'якості. Їм характерні непропорційно великі голови і загальний «кавайная" (тобто «любий") зовнішній вигляд.  Мистецтво «в'язання амігурумі" передбачає або в'язання на спицях, або гачком.

І якщо спочатку в'язання іграшок  амігурумі на спицях, в домашніх умовах, займало перше місце з двох можливих, то з масовим поширенням цього мистецтва в'язання гачком придбало велику популярність.  Найчастіше частини іграшки створюються майстром окремо і після скріплюються. Кінцівки можуть бути прикріплені до тулуба шарнірами, щоб у власника іграшки була можливість рухати ними.

Хоча деякі  амігурумі, позбавлені кінцівок через злий намір творця, являють собою єдине ціле.  Матеріалом для іграшок служить пряжа.  В'язання амігурумі традиційно практикується одним способом по спіралі, коли кола не з'єднуються. У в'язанні подібних іграшок важливо створити щільну тканину досить щільну, щоб набивка іграшки не вилазила назовні.

Як набивання для іграшок виступає волоконний наповнювач: вата, синтепон, поролон або холофайбер.  Кінцівки, щоб додати цілої амігурумі «натуральності", прийнято обважнювати. Звичайно, підшипники туди не засунеш, а от використання найдрібніших пластмасових кульок для наповнення внутрішніх пустот ручок і ніжок цілком прийнятна і поширена практика.  В'язання амігурумі здійснюють, звіряючись зі схемою.

Амігурумі, схеми  яких доступні у всесвітній мережі, це і роботи, і класичні звірятка, і абсолютно неймовірні істоти з казок, переказів та мультиків.  Зв'язати таку іграшку можна і самому варто лише прочитати керівництво і знайти необхідні для свого маленького шедевра матеріали. Звичайно, бажано до цього часу вже вміти в'язати. Дитина буде вдячний!

Ось модельки з нашої галереї: За матеріалами vse-sama.ru

в'язання гачком, в'язання на спицях, в'язання гачком, в'язані іграшки, схема