Класичне амігурумі

1.Будь пряжа невеликої товщини  2.Гачок його розмір повинен бути таким, щоб при в'язанні стовпчиками без накиду виходило досить щільне полотно без дірок  3.Наполнітель для набивання це може бути вата, поролон, синтепон, холофайбер, а також скляні або пластикові кульки для набивання кінцівок. Для надання форми тулуба або голови цілком підійдуть коробочки від шоколадних яєць.

4.Разлічние прикраси, що вимагаються для персонажа.  Це можуть бути гудзики, готові очки і носики, які можна придбати в спеціальних магазинах товарів для створення м'яких іграшок.  5.Тонірующіе засоби: від маркерів і воскових крейд до самої цієї косметики тіней, рум'ян, губних помад і підводок для очей.  Як зв'язати амігурумі На початку роботи потрібно обернути нитку двічі навколо пальця і ​​зв'язати шість стовпчиків в вийшло кільце.

Потім потрібно потягнути за кінчик нитки, і, акуратно затягнувши кільце, закрити отвір. Далі потрібно в'язати по колу, по спіралі. За рахунок убавленій і додатків петель в потрібних місцях отримують необхідну форму деталі круглу, витягнуту, конусоподібну і т. д.  Класичне амігурумі в'яжеться просто і швидко, що дає величезний простір для вашої творчості. Експерементіруйте якомога більше і досягнете успіху.

Ось кілька порад, які допоможуть починаючому досягти висот у мінімальні терміни.  Поради з в'язання амігурумі 1. Амігурумі в'яжуться з окремих частин. Голова (від потилиці до шиї), тулуб (від попи до шиї), руки (від кистей до плечей), ноги (від ступень до основи). Голова і тулуб зшиваються разом.

Для зручності, точності зшивання та економії часу можна закінчувати в'язку одним і тим же кількістю стовпчиків. Це дозволить зшити деталі без припусків. (Див. Класичне амігурумі накидомрис.)  2. Перед тим як почати вив'язувати перший ряд, удостовертесь в тому, що у вашій іграшці немає отворів. Інакше наповнювач вилізе або в голові іграшки буде діра.

Для цього за основу беріть не кільце з повітряних петель, а Подвійне коло амігурумі або Чарівну регульовану петлю про які детальніше читайте в інших статтях. І пам'ятайте, оптимальна кількість стовпчиків у першому ряду 6.  3. Є два способи балансування ляльки в залежності від її анатомії. Так само можна використовувати обидва.  Якщо ваша іграшка має лапи і хвіст, то можна поставити її, спираючись на ноги і хвіст як триногий табуретка.

Цей метод дає ляльці саму стійку опору.  Якщо іграшка не має хвоста або ж взагалі без кінцівок, то в основу тулуба при набиванні необхідно покласти гранулят (скляні кульки) або мінеральні камінчики для надання більшої ваги. Це особливо важливо, якщо Ви робите крихітне тіло і величезну голову.  4. Якщо ви весь час в'яжете з пряжі однієї товщини і не міняєте щільність в'язки, то корисно зробити семплери.

Семплери (від англійського samples зразки) це набір найпростіших форм, заздалегідь пов'язаних з яких можна зібрати на столі макет майбутньої ляльки. Це надзвичайно корисно, якщо ви в'яжете ляльок професійно і на замовлення (клієнт відразу бачить і може собі уявити майбутню ляльку). Семплери дозволяють вибрати форму, розмір, малюнок і що надзвичайно важливо оформлення особи іграшки. З їх допомогою ви уникнете помилок та перев'язування.

5. Використовуйте лише спеціальний наповнювач для іграшок!  Обрізки тканини, ниток нехай йдуть на дрібні вироби або у відро для сміття. Холлофайбер, комфорель і синтепух дозволяють набити іграшку рівномірно, не занадто жорстко.  Пробуйте різні види набивання, прочуствуйте матеріал. Це дозволить створювати різні ефекти і підвищує рівень якості та майстерності.

6. Всі кінці ниток прячте в іграшку, а при зміні кольору не зав'язуйте вузли. Це питання зовнішнього вигляду і якості іграшки.  7. І останнє. Використовуйте свій життєвий багаж.  Я маю на увазі ті навички, яких ви навчилися за життя. Будь то валяння повсті, вишивка, плетіння мережив або моделювання одягу.  Не визнавайте жодних правил у творчості і не слухайте тих, хто вам ставить правила (якщо звичайно це не замовник або клієнт), вони просто заздрять.

Амігурумі завжди можна використовувати як стиль, відходячи від загальних правил, тільки стежте щоб якість не страдало.P  Амігурумі зазвичай пов'язані з пряжі гачком. На відміну від західного стилю в'язання, частини іграшок в'яжуться по спіралі, ряди при цьому не з'єднуються.  При в'язанні береться менший діаметр гачка для даного типу пряжі для того, щоб створити щільне полотно через яке не вилізе набивка.

Amigurumi складені з частин, які в'яжуться, набиваються, і зшиваються разом. Частини іграшки - зазвичай негабарита кругла голова, циліндричне тіло, руки і ноги, вуха, хвіст (якщо необхідно) і прикраси. При набиванні кончності заповнюються пластмасовими або скляними кульками, інші порожнини набивають волоконним наповнювачем (синтепух, синтепон, холлофайбер) Іноді, щоб створити вуха, обличчя, або ніс використовують фетр, драп або повсть.  З перерахованих матеріалів так само можна зробити прикраси для амігурумі. За матеріалами moikompas.ru

Схожі записи:
  1. В'язання пінеток

гачок, накид, петля, накидом, в'язання