Амігурумі це мініатюрні м'які іграшки

Амігурумі це мініатюрні м'які іграшки в'язання

Напевно ви вже зустрічалися з цими чарівними маленькими м'якими звірятами з такими зворушливими великими головами, кмітливими очицями і забавними лапками і хвостами Їх носять пристебнутими на сумочках і рюкзаках, як брелоків для ключів та мобільних телефонів, особливо сміливі вішають такого маленького друга на шию або кріплять на капелюх як прикраса, а у деяких вони живуть вдома, у квітах на підвіконні або на полиці у вітальні. Їх звуть амігурумі.

Амігурумі це в'язані мініатюрні м'які іграшки, як правило, мають образ якої-небудь тварини, що існує чи ні, і наділені антропоморфними рисами.  Також це можуть бути різного роду стилізовані чоловічки або зовсім неживі предмети, які отримали волею автора очі і вуха і стали цілком людиноподібними наприклад, популярна форма «кексу" з кумедною мордочкою.

На сьогодні в цьому стилі, здається, пов'язані вже всі герої популярних мультфільмів.  Але спочатку амігурумі родом з Японії, і зображували вони персонажів саме японських мультфільмів. Ім'я їх утворено від з'єднання японських слів, що позначають поняття «в'язати" і «м'яка іграшка". Як правило, амігурумі в'яжуться гачком.

Іграшка має розмір близько 5-7 см (хоча бувають і малюки до 1 см зросту) і складається з окремих елементів, пов'язаних гачком, набитих і зшитих між собою нерухомо або з'єднаних за допомогою спеціальних шарнірів, щоб голова і лапки іграшки могли крутитися в різні боки.  Основними елементами є округлої форми голова, часто досить великого щодо всього тіла розміру, циліндричне тіло, лапки або руки-ноги, можливо, хвіст, а також вушка, мордочка і різні прикраси, що вимагаються для персонажа.

Для створення образу застосовуються також готові очки і носики, які можна придбати в спеціальних магазинах товарів для створення м'яких іграшок, і різні тонують засоби: від маркерів і воскових крейд до самої цієї косметики тіней, рум'ян, губних помад і підводок для очей .   Щоб приступити до в'язання іграшки, вам потрібно запастися пряжею відповідного кольору і товщини з вовни або бавовни.

Варто почати з пряжі середньої товщини, наприклад, з вовни 400-450 м на 100 м. З часом, навчившись основним прийомам, можна спробувати пухнасту пряжу, пряжу з ефектом букле або травичку для створення кошлатих малюків. Також вам буде потрібно гачок розмір його повинен бути таким, щоб при в'язанні стовпчиками без накиду виходило досить щільне полотно без дірок.

Для набивання іграшок використовуються спеціальні наповнювачі, наприклад, синтепон або холофайбер, які дозволяють рівномірно набити деталі, а також скляні або пластикові кульки для набивання кінцівок.  Деталі іграшки в'яжуться по колу, однак ряди не з'єднуються, а йдуть по спіралі, що дозволяє уникнути «шва" на іграшці.

За рахунок убавленій і додатків петель в потрібних місцях отримують необхідну форму деталі круглу, витягнуту, конусоподібну і т. д.  Починати в'язання по колу потрібно не з замикання ланцюжка з повітряних петель в кільце, як це робиться зазвичай при в'язанні серветок або шапок.Следует обернути нитку двічі навколо пальця і ​​зв'язати шість стовпчиків в вийшло кільце.

Потім потрібно потягнути за кінчик нитки, акуратно затягнувши кільце таким чином на деталі не буде отвори, і далі в'язати по спіралі, роблячи необхідні убавкі і надбавки.  Зв'язавши деталі, їх набивають і зшивають між собою, акуратно заправляючи всередину кінчики ниток.  Очки і носик можна вишити підходящої пряжею або намалювати, а можна використовувати шматочки натуральної шкіри (вирізавши з них потрібну деталь і надавши їй об'єм за допомогою свічки або гарячої плити) або намистини, бісер, шматочки тканини та інше рукодільні добро. За матеріалами moikompas.ru

Схожі записи:
  1. В'язані купальники

накидом, накид, в'язані іграшки, гачок, в'язання